نشریه تخصصی ساختمان

مرجع تخصصی استاندارد ها و اطلاعات ساختمان

نشریه تخصصی ساختمان

مرجع تخصصی استاندارد ها و اطلاعات ساختمان

  • ۰
  • ۰

ضوابط مربوط به فاصله ساختمان‌ها از یکدیگر با توجه به نوع کاربری

جایگاه‌های سوخت از قبیل عرضه بنزین و گاز محل استقرا‌ر مخازن، حداقل هفت متر فاصله از پلاک‌های مجاور و معبر عمومی داشته باشند. ‌ابعاد پلاک جایگاه با توجه به این موارد در نظر گرفته شود.

عدم احداث ساختمان‌ها با کاربری‌ سینما، سالن اجتماعات، مدارس، مساجد و اماکن پرجمعیت از این قبیل در مجاورت جایگاه‌های سوخت.

پلاک‌های مجاور در جایگاه‌های سوخت تا ارتفاع دو طبقه روی پیلوت بلامانع بوده و به ازای هر طبقه افزایش ارتفاع، نسبت به دو طبقه روی پیلوت بلامانع است.

به ازای هر طبقه افزایش ارتفاع نسبت به دو طبقه روی پیلوت، عقب نشینی سه متر در ضلع مجاورت جایگاه سوخت رعایت شود.

دیوار مجاور جایگاه، بدون هیچگونه روزنه و داکت با جبهه باز، به طرف جایگاه سوخت و تأمین ایستائی بر حسب تحمل فشار ۷ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع ( ۷ اتمسفر فشار ناشی از انفجار گاز مواد نفتی) در نظر گرفته شود.

ضوابط مربوط به مسیر و دستگاه پله اضطراری

در ساختمان‌های با حداکثر ارتفاع ساختمان، ۳۰ متر یا ۹ طبقه روی پیلوت، دستگاه پله اصلی به عنوان دستگاه پله اضطراری مد نظر قرار می‌گیرد. به نحوی که دستگاه پله از ایستگاه مشترک ورودی واحدها و آسانسور در طبقات کاملاً جداسازی شود.

در ارتفاع بیش از ۳۰ متر یا بیشتر از ۹ طبقه روی پیلوت، ضر‌وری است دو دستگاه پله به نحوی در نظر گرفته شود که در طبقات به یکدیگر راه داشته باشند.

ساختمان‌های با ۳ طبقه روی پیلوت و هر طبقه شامل ۸ واحد، ساختمان‌های با ۴ طبقه روی پیلوت و هر طبقه شامل ۶ واحد و ساختمان‌های با ۵ طبقه روی پیلوت و هر طبقه شامل ۳ واحد و ساختمان‌های ۶ طبقه روی پیلوت و بیشتر، حتی با یک واحد در هر طبقه مشمول بند ۱ می‌شوند.

برای ساختمان‌های خاص طبق نظر کارشناس سازمان آتش نشانی .

در ضمن دستگاه پله اضطراری علاوه بر دستگاه پله اصلی، برای سالن اجتماعات با ظرفیت بیش از یک صد نفر، سینما‌ها، بیمارستان‌ها، هتل‌ها، ضروری است.

در یک ساختمان با کاربری مختلف (‌مسکونی، تجاری، دفتر کار‌) ضروری است از نظر ا‌یمنی، دستگاه پله مسکونی مستقل از دستگاه پله کاربری‌های دیگر در نظر گرفته شود.

راه دسترسی به انبار تجاری واقع در زیرزمین، از انتهای انباری غیر مجاز بوده و مقتضی است از داخل واحد تجاری با فاصله حداکثر ۱/۲ متر از معبر عمومی و ترجیحاً بطور مستقل از برگذر در نظر گرفته شود.

ضوابط مربوط به آسانسور

آسانسور خارج از مرکز دستگاه پله طراحی شود.

چاه آسانسور تا روی فوندانسیون ساختمان امتداد یابد یا در صورت قرار داشتن فضای آزاد زیر چاهک آسانسور یک ستون زیر ضربه گیرهای چاهک با تأمین ایستائی پنج هزار نیوتن بر متر مربع در نظر گرفته شود.

ابعاد مفید چاه آسانسور حداقل ۱۵۰×۱۵۰ سانتیمتر است.

در چاه آسانسور داخل موتور خانه تأسیسات قرار نگیرد.

در نظر گرفتن اطاق مستقل برای موتورخانه آسانسور، دریچه به ابعاد حداقل ۸۰×۶۰ سانتیمتر زیر کف مو تور خانه روی دیوار جانبی با بازشو به بیرون.

هر گونه بازشو (روزنه، دریچه) به چاه آسانسور بجز در ورودی به چاه و دریچه غیر مجاز است.

 

  • ۹۹/۱۱/۲۸
  • هنگامه میرزایی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی